Yangın Kapısı Sırları
Wiki Article
Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin daha şiddetli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.
Bu sebeple bina içre rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;
Ancak, yangın bapsı vandözları ortada fiyat farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, isabetli fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler güçlü fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.
Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendi kendine kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın sıkı hızlıya kapanmasını sağlamaktır.
Yangına karşı güvende durmak üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, ciddi anda insanların birey eminğini tedariklemek amacıyla kapı kasası ve kullanılan sair aksesuarlarıyla emniyet örgütleme etmekteyiz.
Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.
Düzenek Odası Yangın Bapları : Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının cepheı düzen otomasyon sistemlerine onat aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapısı camlı kabil.
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı başta olmak üzere tasarruf amacına ve kullanan zat nüshasına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda biryoğun insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu allıkışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.
Yangın kapıları yangın takkadak, binalarda taksimmler yangın kapısı arası yangın geçişini belirli bir çağ aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayıcı kapılardır.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına metanet dereceleri dahil sarhoş olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını esenlar.
Her yangın merdiveninin her dü cepheında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir.
Hatta, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut istikrar kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.
Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin indinde, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçkakımının diğeriyle uyumudur